Podle vyhlášky 107/2005 Sb. není žák zařazován do cenové kategorie podle třídy, ale podle věku, kterého dosáhne v daném školním roce (např. v květnu dosáhne 11 let, tedy od září je již v II. skupině – věkové kategorii).
Ve vyhlášce 107/2005 Sb., o školním stravování je uvedeno, že žák základní školy má právo denně odebrat oběd.
Dle § 119 má dítě nárok na dotovaný oběd pouze v době pobytu ve škole a školském zařízení (v době vyučování), podle § 117 odst.1 písm.b) a c)- nemají děti nárok na dotovaný oběd jsou-li o prázdninách v družině nebo při ředitelském volnu apod.- jsou ve školském zájmovém zařízení podle vyhlášky č. 74/2005 Sb.§ 3.
Nový strávník musí odevzdat vyplněnou přihlášku ke stravování ve školní jídelně.
Žádáme nové žáky, kteří budou mít zájem se stravovat v naší školní jídelně, aby v tomto kontaktovali provozní školní jídelny paní Ludmilu Havelkovou.
Ludmila Havelková
provozní a zástupce ředitele školní jídelny
tel: 220 990 819
email: havelkova@sjdb.cz
Toto se jedná těch žáků, kteří do naší školy přejdou ze škol jiných.
Spotřební koš stanovuje, jaké výživové požadavky mají splňovat jídla podávaná ve školní jídelně. Legislativně jsou stanoveny určité skupiny potravin (brambory, maso, ovoce, zelenina atd.) a jejich doporučená spotřeba na žáka a den. Výpočtem spotřebního koše pak jídelna dokumentuje, jak tyto normy dodržuje. Spotřební koš se počítá za měsíční období v hodnotách „jak nakoupeno“.
Informace k zařazování potravin do skupin a k výpočtu
Podrobnosti k výpočtu spotřebního koše jsou uvedeny ve vyhlášce 107/2005 Sb. v příloze 1 (Výživové normy pro školní stravování).
Pondělí, 16.09. | |
---|---|
Polévka 1 | Gulášová I 1a, 9 |
Jídlo 1 | Francouzské brambory, červená řepa I 3, 7 |
Jídlo 2 | Bramborové noky se sušenými rajčaty a listovým špenátem I 1a |
Polévka 2 | 0 I |
Jídlo 3 | 0 I |
Jídlo 4 | Míchaný zeleninový salát, tmavé pečivo I 1a, 3, 10 |
Salát/ovoce | 0 I |
Úterý, 17.09. | |
Polévka 1 | Hovězí vývar se zeleninou, masem a pohankou I 9 |
Jídlo 1 | Vepřové na paprice, těstoviny I 1a, 3, 7 |
Jídlo 2 | Pečená krkovice, opečený brambor I |
Polévka 2 | 0 I |
Jídlo 3 | 0 I |
Jídlo 4 | Šopský salát, tmavé pečivo I 1a, 3, 7 |
Salát/ovoce | 0 I |
Středa, 18.09. | |
Polévka 1 | Kukuřičný krém, krutony I 1a, 3, 7 |
Jídlo 1 | Sekaná, bramborová kaše, okurka I 1a, 3, 7 |
Jídlo 2 | Rajská omáčka, hovězí maso, rýže I 1a |
Polévka 2 | 0 I |
Jídlo 3 | 0 I |
Jídlo 4 | Salát Coleslaw, tmavé pečivo I 1a, 3, 7 |
Salát/ovoce | 0 I |
Čtvrtek, 19.09. | |
Polévka 1 | Kuřecí vývar, maso, zelenina, vejce I 3, 9 |
Jídlo 1 | Krupicová kaše I 1a, 7 |
Jídlo 2 | Přirodní karbanátek, bramborová kaše, červená řepa I 1a, 3, 7 |
Polévka 2 | 0 I |
Jídlo 3 | 0 I |
Jídlo 4 | Polníčkový salát s rajčaty a mozzarelou, tmavé pečivo I 1a, 3, 7 |
Salát/ovoce | 0 I |
Pátek, 20.09. | |
Polévka 1 | Česnečka I 9 |
Jídlo 1 | Segedínský guláš, houskový knedlík I 1a, 3, 7 |
Jídlo 2 | Těstoviny po uhlířsku, okurka, sýr I 1a, 3, 7 |
Polévka 2 | 0 I |
Jídlo 3 | 0 I |
Jídlo 4 | Rukolový salát s balkánským sýrem, tmavé pečivo I 1a, 3, 7 |
Salát/ovoce | 0 I |
SEZNAM ALERGENŮ:
1-obiloviny obsahující lepek, 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 2-korýši, 3-vejce, 4-ryby, 5-podzemnice olejná(arašídy), 6-sojové boby, 7-mléko, 8-skořápkové plody, 8a madle, 8c vlašské ořechy, 9-celer, 10-hořčice, 11-sezamová semena, 12-oxid siřičitý a siřičitany, 13-vlčí bob(lupina), 14-měkýši